Новости

Главная Новости

Грип. Лікування та профілактика

Опубликовано: 08.05.2023

Грип – серйозне вірусне захворювання. Страшний він і сам собою, і великою кількістю можливих ускладнень. Тому перше і головне правило, що стосується лікування грипу - не допускати самолікування. Чим швидше ви звернетеся за лікарською допомогою, тим швидше вам поставлять діагноз і почнуть лікування, і тим ефективніше це лікування буде.

Грипп

Профілактика

Профілактика захворювання повинна вестись у двох напрямках. По-перше, підвищення опірності організму до зараження вірусом. Подібного ефекту можна досягти лише медикаментозно – вакцинацією, профілактичним прийомом противірусних чи імуномодулюючих препаратів. Подібні заходи допустимі лише після консультації лікаря, докладніше про них можна прочитати у відповідних статтях розділу.

По-друге, необхідно забезпечити організму сили на те, щоб справлятися з хворобою, якщо зараження все ж таки відбудеться. Допоможуть тут вітаміни та препарати від ГРИПу https://www.add.ua/medicamenti/prostuda/gripp/ . Крім того, це досягається шляхом здорового способу життя: фізичні навантаження, прогулянки на свіжому повітрі, збалансоване харчування, прийом вітамінів, дотримання режиму – це значно зміцнює організм. І навіть якщо ви все ж таки заразитеся небезпечним вірусом – хвороба пройде легше і з меншим ризиком можливих відхилень.

Лікування грипу

Грипп

Лікування грипу також проводиться з кількох «фронтів» відразу.

  • По-перше, необхідно боротися з самим вірусом, виводити його з організму. Це знову ж таки здійснюється за допомогою противірусних препаратів.
  • По-друге, необхідне симптоматичне лікування. Залежно від стану хворого, можуть знадобитися препарати від нежиті, кашлю, жарознижувальні засоби тощо. По-третє, у разі виникнення ускладнень необхідно лікувати ще й їх.
  • Нагадаємо ще раз, що всі етапи лікування грипу повинні проводитися під контролем лікаря та відповідно до його рекомендацій.

Детальнішу інформацію можна отримати у лікаря-терапевта.

Профілактика застуди у дітей

Малюк стає примхливим, неспокійним і погано їсть? Це тривожний дзвіночок, який не можна залишати без уваги! Якщо поганий настрій малюка супроводжується частим чханням, у нього сльозяться очі, тече з носа, теля гаряче, значить, це перші ознаки застуди у дитини. Малюк швидше піде на виправлення, якщо ви створите всі необхідні для цього умови. Так, кімнату дитини потрібно регулярно провітрювати, температура в ній має бути 20-22 °С. Найчастіше зволожуйте повітря в опалювальний сезон, щоб у хворого малюки не пересихали слизові та йому було легше дихати. Хороше рішення – відкритий акваріум та зволожувачі.

rss